عبدالعلی رحیمی مظفری، (دوشنبه، سوم بهمنماه) در آیین گشایش دومین نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با اشاره به اینکه ما از اقتصاد دریا به اندازه کافی نتوانستیم استفاده کنیم، اظهار کرد: ظرفیتهای فراوانی برای توسعه صنایع مختلف و متفاوتی از جمله صنعت بانکرینگ در مناطق آزاد وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه صنعت بانکرینگ میتواند بخشی از اقتصاد کشور را نجات دهد، افزود: ۸۰ درصد تجارت جهان از طریق حملونقل دریایی است که ۴۷ درصد هزینه این کشتیها هزینه سوخت است و ۴۰۰ پایانه سوخترسانی در جهان فقط خدمات بانکرینگ ارائه میدهند که ۲۰۰ میلیون تن نفتکوره به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار به کشتیها میدهند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه بانکرینگ از اولویتهای کمیسیون انرژی مجلس است، ادامه داد: ۹۰ درصد سهم بازار بانکرینگ منطقه خلیج فارس و عمان در اختیار امارات است؛ منطقهای که بازار آن ۱۰ میلیارد دلار است.
رحیمی مظفری با اشاره به اینکه سالانه ۴۷ هزار فروند کشتی در خلیج فارس تردد میکنند که نیاز به ۲۰ میلیون تن سوخت دارند، تصریح کرد: این ظرفیتی است که هم در بحث مخازن و هم بانکرینگ اهمیت بالایی دارد.
وی با تأکید بر اینکه تنها اقتصاد ملاک نیست، اظهار کرد: امنیت ملی و اقتصادی با توسعه صنعت بانکرینگ رقم میخورد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ظرفیت تولید ۹۰ میلیون تنی کنونی در صنعت پتروشیمی افتخار بزرگی است، افزود: اما باید از صادرات محصولات میانی به سمت تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی حرکت کنیم.
دومین نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه حوزه نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور از امروز (دوشنبه، سوم بهمنماه) با حضور حجتاله عبدالملکی، مشاور رئیسجمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران و مسئولان فعال در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بهمدت سه روز آغاز بهکار کرد