مرتضی شاهمیرزایی (سهشنبه، چهارم بهمنماه) در حاشیه دومین نمایشگاه و همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری توسعه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در جمع خبرنگاران درباره برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای توسعه ساحلمحور و دریامحور صنعت پتروشیمی اظهار کرد: صنایع پتروشیمی آببر هستند که با شرایط اقلیمی داخل کشور سازگاری ندارد، بنابراین مجوزهایی که پیش از داده شده بود مورد بازنگری قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه عمده توسعه صنعت پتروشیمی با شرایط سواحل جنوبی کشور سازگار است، افزود: افزون بر منابع غنی نفت و گاز در این مناطق، ظرفیتهای صادراتی نیز برای تولید فراهم است و سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در این مناطق تمایل دارند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه مجوزهایی برای توسعه صنعت پتروشیمی در گذشته در منطقه قشم داده شده که لازمه آن این است سازمان حفاظت محیط زیست نظر قطعی برای اجرای این طرحها را اعلام کند، ادامه داد: چند طرح پتروشیمی در این منطقه تعریف شده است که منتظر اعلام سازمان محیط زیست هستیم که پس از آن باید پارکهای پتروشیمیایی را برای ادامه زنجیره نیز ایجاد کنیم.
شاهمیرزایی به ظرفیت نصبشده ۹۰ میلیون تنی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: طرحهای آرتاانرژی، آریامتانول، پارس گلایکول و براساس قولی که هلدینگ خلیجفارس داده است، الفین گچساران و به احتمال زیاد یادآوران خلیج فارس تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید که ۴ میلیون تن به ظرفیت این صنعت افزوده میشود.
وی درباره صحبتهایی مبنی بر صادرات گازی که بهعنوان خوراک به متانولسازان اختصاص مییابد، اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اظهارنظرهای کارشناسی استقبال میکند، اما اگر طرحی مجوز اخذ کرده یا در حین اجراست یا به بهرهبرداری رسیده است، اگر خدشهای در این سرمایهگذاری صورت گیرد، ضربه به تولید، اقتصاد، اشتغال و منابع کشور است، بنابراین خواهشم این است که چنین ایدههایی را برای طرحهای جدید ارائه کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: مجتمعهای در حال اجرا یا تولیدی پتروشیمی خط قرمز شرکت ملی صنایع پتروشیمی هستند و باید مسیرشان را طی کنند و کارشناسان و متخصصان میتوانند پیشنهادهای خود را در زمینه تکمیل زنجیره محصولاتی مانند متانول ارائه کنند